GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

Editura Ararat
Sorteaza dupa
 • Ambasador la Constantinopol. Memorii
  15.00

  Această poveste a lui Henry Morghenthau a devenit, prin deceniile care au urmat, un document de neocolit. Dintr-o simplă confesiune - o zdrobitoare depoziție. Act de acuzare. Uriașa deportare în masă a armenilor in 1915, AXOR, a premers SHOAH-ul: cuvântul GENOCID nu exista in 1915.

 • Dosarul juridic al genocidului armean
  20.00

  Problema responsabilităţii pentru Genocid armean este prezentată în carte sub trei aspecte: răspunderea penală individuală a persoanelor fizice-organizatorilor şi executanţilor crimei, răspunderea politică a guvernului însuşi, şi răspunderea materială sub forma restituţiei averilor confiscate ilegal, sau compensaţii pentru daunele aduse victimelor acestei crime.

 • Genocidul Armean
  15.00

  Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte cititorului străin o scurtă istorie a Genocidului Armean, perpetrat în Imperiul Otoman şi care este cunoscut în istorie ca primul Genocid al secolului al XX-lea.Autorul explică cititorului condiţiile şi cauzele Genoci - dului Armean – ale Armenocidului, motivele lui naţionale, meca - nis mele punerii lui în aplicare şi amploarea lui, precum şi problema responsabilităţii Junilor Turci şi a conducătorilor lor criminali care l-au conceput şi l-au realizat cu o excepţională cruzime.

 • Istoria unui genocid indelung ignorat
  50.00

  La 100 de ani de la Genocidul impotriva armenilor din 1915, Editura Ararat publica a patra ediție revazuta si, din nou, adaugita a volumului Istoria unui genocid îndelung ignorat de Sergiu Selian.

 • Marturii: Genocidul Armenilor
  10.00

  Nu exista dezacorduri in privinta evenimentelor din 1915. Locuitorii armeni din Imperiul Otoman au fost dezradacinati pretutindeni si deportati spre districtul cel mai indepartat si mai neprielnic pe care Guvernul il putea gasi. Unii au fost asasinati imediat, altii au pierit pe drum, altii au murit odata ajunsi la destinatie. (...) Nici o provocare si nici un delict din partea armenilor nu putea justifica o asemenea crima impotriva unei intregi semintii. Arnold J. Toynbee

 • Un act rusinos
  40.00

  Asezam astazi pe masa cititorului roman o carte neobisnuita, cu un continut tragic. Neobisnuita, intrucat autorul acestei carti a avut curajul sa se ridice impotriva negationismului devenit politica de stat in tara sa, motiv pentru care a avut de suferit privatiuni, persecutii si respingere. Ediție îngrijită de Flori Bălănescu.