GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

Editura Ararat
Sorteaza dupa
 • Armenopolis
  35.00

  album român-armean

 • Arminus
 • ARŢAKH un ţinut care există
  20.00

  Textul acestei cărţi sintetizează selectiv, în traducere, informaţii şi date oferite de materialele menţionate în bibliografie. Osatura centrală o constituie Istoria Arţakhului de la începuturi până în zilele noastre de Bagrat Ulubabian, o monografie care furnizează elementele solicitate de o prezentare a evoluţiei în timp a ţinutului şi a problematicii sale. Celelalte lucrări adaugă detalii şi aspecte suplimentare, îndeosebi privind perioada contemporană, care a înregistrat ascuţirea treptată a conflictului dintre localnici şi ocupanţi şi criza finală, încheiată(?) cu reclamarea şi proclamarea independenţei.

 • Atom Egoyan
  20.00

  Apărută cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de la naşterea lui Atom Egoyan, această culegere este un original buletin informativ de tip enciclopedic despre el. Este pentru prima dată când se prezintă în limba armeană biografia şi întreaga creaţie a celebrului regizor şi scenarist armean din Canada, printr-o analiză destul de detaliată, acordându-se un loc special componetei armene a universului cinematografic al lui Egoyan şi, mai ales, filmului „Ararat”.

 • Banca Otomana
  25.00

  Compozitia cartii este ingenioasa, amestecÃ?nd cu naturalete si dezinvoltura epistolarul, naratiunea dramatizata si reportajul istoric de senzatie. Secventele/capitolele se deruleaza dinamic, ca intr-un bun film de actiune, iar problematica politico-istorico este prinsa in cadre dialogale percutante, cu personaje multicolore (revolutionari, conspiratori, traficanti, diplomati, politisti turci, prostituate ÅŸ.a.m.d.), ce confera o concretete aparte imaginii societatii otomane â?? si nu numai otomane â?? prezentate si reconstituite eficient, de Alexandr Topcian.

 • Basme antipopulare armenesti
 • Basme armenesti
 • Calul Vartan
 • Camasa de foc
  40.00

  Aparut initial (1986) én revista Sovetacan gracanutiun, organ al Uniunii Scriitorilor din R.S.S. Armenia, sub titlul Scaune goale la aniversarea zilei de nastere, Camasa de foc abordeaza problema diasporei armenesti dintr-o perspectiva care a generat reactii vehemente in mediile nationaliste armene.

 • Cantecul Lebedei
  10.00

  Prozele lui Gabriel Diradurian sunt expresia unei priviri aruncate prinre noi. O lume alcatuita din oameni obisnuiti pe care banalitatea vietii cotidiene nu o infrange. Se traieste acolo, in povestirile lui, in fel si chip. Atent la nuante, vesnic in alerta, autorul nu-si menajeaza personajele. Ele nu sunt nici mai bune, nici mai rele decat noi. Pur si simplu exista. Un intreg insectar plin de vitalitate.

 • Cartea Șoaptelor - Lb. Armeana
  20.00

  Traducerea în limba armeană a romanului Cartea Șoaptelor de Varujan Vosganian

 • Catedrala Armeană
  70.00

  Cel mai important edificiu religios armean, cel mai impunător monument de arhitectură cu specific armenesc din România, este Catedrala Sfinții Arhangheli ”Mihail și Gavriil” din București. Splendida construcție din centrul Capitalei, de care sînt mîndri atît bucureștenii dar mai ales armenii, merita de mult să fi avut un volum dedicat trecutului ei, în special în perioada cînd comunitatea era numeroasă și dinamică. Deși există scrieri dedicate sfîntului lăcaș, fiecare dintre cercetătorii trecutului comunității aducîndu-și contribuția la istoria edificiului religios, abia în anul 2008 cînd împlinea vîrsta de 93 de ani, avea să-și aibă propria monografie, iar acum, cu ocazia centenarului ei, a trecerii unui secol de la naștere, o ediție nouă, un volum nou, cu adăugiri, completări și actualizări, îi prezintă, în straie noi, imaginea.

 • Călător prin Armenia
  10.00

  �Omul e pasare fara aripi� - zic armenii, ei care, purtati pe caile necontenitelor pribegii, cunosc mai bine ca oricine pretul drumurilor. Fatalitatea istorica i-a inoculat armeanului un neostoit dor de duca, un neastampar al drumetiei, o febrila cautare de meleaguri nestiute. Calatoria spre Armenia ii este, insa, intoarcerea la obarsie, revenirea la matca nicicand parasita pe de-a-ntregul, defel uitata fara voie, intotdeauna asteptandu-l rabdatoare ca o mama...

 • Cântece ale trubadurilor armeni
  10.00

  traducere din limba armeana si prelucrare de Anais Nersesian

 • Cele patruzeci de zile de pe Musa Dagh