GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

Editura Ararat
Sorteaza dupa
 • Culegere matematica
 • Dacia preistorica
 • Descoperirea Asiei
  25.00

  Memoriile unui diplomat de cariera al Romaniei

 • Despre mirare
  10.00

  Ce m-a facut pe mine sa ma apropii de aceste texte in care se vorbeste despre mirare? Inclin sa cred ca structura mea simpatetica in aceasta privinta, sau anumite experiente proprii, pe care cu surpriza, ca sa nu zic cu mirare, le-am aflat sau descoperit si la altii, care intocmai ca si mine s-au mirat din stravechi timpuri si pana azi, fie ca au trait mirarea lor fara sa o exprime, fie ca au lasat vreun semn al acestei mirari.

 • Dictionar Armean-Roman
 • Dictionar: Figuri de armeni din Romania
  10.00

  Dictionar de personalități armenești din România

 • Dicționar Român-Armean
  100.00

  Cu cele peste 31.000 de cuvinte titlu ale sale, lucrarea de față reprezintă primul dicționar român-armean de format mare. La fel ca și dicționarul armean-român apărut în 2004, acesta se adresează vorbitorilor de limbă română interesați de limba armeană, el explicând limba armeană pentru utilizatorul românofon.

 • Din istoria Armenilor
  20.00

  O nație trăiește, înainte de toate, prin însăși vitalitatea sa, capabilă să creeze în permanență forme, dar rămânând superioară tuturor formelor pe care le-a creat; poate să aibă ea o patrie sigură, garantată de toate diplomațiile din lume, trecută prin toate Locarno-urile menite să o asigure, daca nu are vitalitatea care să poată însufleți tot ceea ce se găsește în interiorul granițelor acestei patrii, este o nație condamnată. Din contră, atunci când o nație are în ea vitalitatea care pleacă din epoca cea mai veche, trece dintr-un teritoriu în altul, scapă de toate catastrofele și supraviețuiește tuturor nenorocirilor, ca această vitalitate, de o admirabilă perenitate a nației armene, chiar daca patria nu a coborât încă pe pământ, ea crede și se întărește spiritual, și va veni o vreme când, încă o dată, spiritul va crea forma. Nicolae Iorga Trei conferințe despre armeni

 • Din istoria şi patrimoniul comunităţii armene din Botoşani
  10.00

  Doi intelectuali botoşăneni, Florin Simion Egner (inginer electronist, fost primar al oraşului Botoşani în perioada 2000 – 2004, dar mai înainte şi ulterior consilier local) şi Viorica Popa (fostă bibliotecară la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” din Botoşani), urmaşii unor importante familii armeneşti din Săveni şi, respectiv, Botoşani, sunt iniţiatorii şi realizatorii unui important proiect istoriografic cu titlul: Din istoria şi patrimoniul comunităţii armene din Botoşani, structurat în zece cărţi.

 • Domnul Marius si doamna cea mica
 • Dosarul juridic al genocidului armean
  20.00

  Problema responsabilităţii pentru Genocid armean este prezentată în carte sub trei aspecte: răspunderea penală individuală a persoanelor fizice-organizatorilor şi executanţilor crimei, răspunderea politică a guvernului însuşi, şi răspunderea materială sub forma restituţiei averilor confiscate ilegal, sau compensaţii pentru daunele aduse victimelor acestei crime.

 • Drum la capat de drum
  10.00

  Era Tremurul. Dar nu in tremur. Era unda. Dar nu in unde. Era ceasul. Dar nu in ceasuri. Era singuratatea. Dar nu in singuratati. Era malul. Dar nu in maluri. Era tacerea. Dar nu in taceri. Era rana. Dar nu in rani...

 • Eminescu vazut de armeni
 • Energie Cromatica Armeana
 • Etnografia Armenilor din Ungaria
  30.00

  Ceea ce avem acum în tălmăcire românească, Etnografia armenilor din Ungaria, deşi se încadrează în spiritul epocii ca tip de realizare, cu trimiteri clare spre etnologie şi antropologie – aşa cum erau ele pe atunci concepute –, se păstrează în bună măsură în limitele unei cronici urbane transilvane, a acelor aşezări armeneşti din care de departe dominau Gherla şi Dumbrăveniul.