GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

Editura Ararat
Sorteaza dupa
 • Istoria și fantomele sale
  35.00

  „Pelerinul, ajuns pe dealul pe care se înalță Mănăstirea Khor Virab, va putea coborî la peste zece metri pe un puț care duce la hruba unde fusese martirizat Grigore Luminătorul, și apoi, revenind la lumină, dacă-și va înfrânge frustrarea de a privi spre granița turcă, va desluși silueta unui călător singuratic urcând hotărât pe o potecă concavă agățată între două piscuri spre dincolo. Pe pământul acesta biblic, pelerinul deslușește prin aburul depărtării un călător singuratic. E o fantomă, un totem, simbol al vechilor speranțe armenești. El merge înaintea mulți milor nevăzute, bănuite a-l urma. Sunt generațiile care s-au ri dicat la cer fără să vadă dreptatea statornicind stăpânirea pămân turilor moștenite încă de la facerea lumi. Cel văzut de pelerinul de după zidul de apărare al Mânăstirii Khor Virab e chiar el, generalul Andranik!“

 • Istoria unui genocid indelung ignorat
  50.00

  La 100 de ani de la Genocidul impotriva armenilor din 1915, Editura Ararat publica a patra ediție revazuta si, din nou, adaugita a volumului Istoria unui genocid îndelung ignorat de Sergiu Selian.

 • Istoria vieţii lui Manuc Bey Mirzaianţ
  20.00

  În volumul de faţă prezentăm lucrarea în manuscris a unui scriitor armean din secolul al XIX-lea, Mser Mserian, intitulată Istoria vieţii lui Manuc Bey Mirzaianţ, însoţită de fragmente dintr-o serie de documente inedite, rămase în manuscris pînă azi şi pu - blicate pentru prima oară în limba română. Prezentăm, aşadar, fragmente din Istoria Djulusului de Gheorg Ogullukian, fragmente din Istoria marelui vizir Bairaktar Mustafa de Galust Arabian și cîteva note ale lui Bogos Sebastian, unul dintre intimii lui Manuc, precum și un Vocabular convențional, atribuit și folosit de Manuc Bey în corespondența sa cu cei din Bucu rești și mai apoi cu contele Capodistria, după plecarea sa din țară.

 • Itinerar intru descoperirea unei a 7-a arte
 • Însemnări despre comunitatea armeană din Roman
  15.00

  Existenţa armenilor din România nu poate fi desprinsă de viaţa întregii populaţii a ţării iar abilităţile sunt consecinţa inteligenţei, a spiritului întreprinzător, a manierei rafinate de a descoperi, accepta şi însuşi ideile noi, de a le aplica, ceea ce le-a permis să se adapteze oriunde s-au stabilit.

 • Însemnările unui cetățean sfătos
  20.00

  După ce ne-a delectat cu şarmantul volumaş despre vechiul Bucureşti armenesc de dinaintea instaurării comunismului (Mahala, cuib de vise), Sevag Hairabedian îşi încearcă talentul genuin – dar exersat! - de povestitor într-o serie de schiţe confesive sau caracterologice, cu subiecte din „actualitatea imediată” sau cu parfum memorialistic.

 • Întâlniri cu arta
  20.00

  Am avut privilegiul să cunosc mulţi colecţionari de artă, care nu-şi oficializaseră pasiunea din varii motive adesea lesne de înţeles şi de aceea nu doresc să-i demasc; pe unii care au dispărut le dau numele ori doar iniţialele. Citind articolele şi cărţile Domnului General pictor Vasile Parizescu, el însuşi colecţionar împătimit şi preşedintele Societăţii Colecţionarilor de Artă din România/ SCAR, am aflat că ţara noastră ocupă locul al XIII-lea din lume în acestă privinţă.

 • Întâlniri memorabile cu...
  10.00

  Întâlniri memorabile cu ... Șerban Cioculescu, D.I. Suchianu, Profira Sadoveanu, Constantin Noica, Nichita Stănescu, Ștefan Augustin Doinaș, Petru Creția, Sorin Titel, Florin Mugur, Cezar Baltag, Alexandru Piru, Alexandru Paleologu, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Eugen Simion, Nicolae Manolescu, Zoe Dumitrescu Bușulenga, Mircea Iorgulescu, Octavian Paler, Andrei Pleșu

 • Întortocheatele poteci
  10.00

  Din câte poteci am bătătorit în viața de vânător, o seamă de întâmplări le dau acum în vileag, pentru a fi cunoscute și de dumneavoastră.

 • Jakobovițs Miklos
  35.00

  În arta plastică mă interesează amprentele spirituale ale omenirii. Acele semnale din amintiri și obiecte care prin simțurile noastre aduc mesajele epocilor și oamenilor din trecut, radierea căldurii umane în care pot avea încredere, relațiile armonice și disonante dintre oameni, transmise prin formă și culoare.

 • Lantul Amintirilor
 • Lângă generalul Antranik
 • Lumină Grea
 • Mahala, cuib de vise
  20.00

  Am citit pe nerasuflate cartea de amintiri a lui Sevag Hairabedian - un nozaic evocator plin de prospetime, farmec si (auto)ironie despre Bucurestiul armenesc interbelic, vechea mahala negustoreasca din zona Caii Mosilor. Paul Cernat

 • Manual de limba armeană (occidentală)
  50.00

  Încă din 1992, când s-a înființat noua formă de învățământ în limba armeană, după o întrerupere de 30 de ani, ne-a încolțit ideea alcătuirii unui abecedar. Fără a cunoaște intențiile noastre , și UAR ne-a solicitat același lucru și anume un abecedar de limba armeană. Ținând seama, însă, de necesitățile școlii și ale comunității noastre, ne-am gândit să alcătuim un alt tip de ”abecedar”. [...] Am optat pentru alcătuirea unui manual de învățare a limbii armene fără profesor.