GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

GO HOME

Editura Ararat
Sorteaza dupa
 • Manualul întâmplărilor
 • Marturii: Genocidul Armenilor
  10.00

  Nu exista dezacorduri in privinta evenimentelor din 1915. Locuitorii armeni din Imperiul Otoman au fost dezradacinati pretutindeni si deportati spre districtul cel mai indepartat si mai neprielnic pe care Guvernul il putea gasi. Unii au fost asasinati imediat, altii au pierit pe drum, altii au murit odata ajunsi la destinatie. (...) Nici o provocare si nici un delict din partea armenilor nu putea justifica o asemenea crima impotriva unei intregi semintii. Arnold J. Toynbee

 • Mayrig
  10.00

  Prin traducerea in limba romana a volumului Mayrig de Henri Verneuil, ce constituie o pagina din istoria natiunii armene al carei destin tragic nu trebuie dat uitarii, aducem un pios omagiu martirilor neamului ucisi in timpul genocidului armenilor din 1915-1916.

 • Memorialistică, vol. I
 • Memorialistică, vol. II
  50.00

  Cînd, în urmă cu cîţiva ani, apărea primul volum din memoriile lui Gabriel Diradurian, m-am întrebat (mă întreb şi azi) dacă va avea puterea să ducă pînă la capăt acest mare proiect confesiv. În acel moment, prozatorul traversa, deja, un moment foarte dificil, care risca să-i blocheze definitiv energiile scrisului. Din fericire, nu s-a întîmplat aşa, Gabriel Diradurian s-a ţinut de cuvînt, a revenit în forţă la supra­faţă şi publică azi un tom masiv şi dens, pe acelaşi ton casant, necru­ţător, în onestitatea sa mărturisitoare, cu sine şi cu ceilalţi.

 • Mesagerul
  30.00

  În timp ce făceam ultima corectură la acest volum care urma să intre la tipar, am aflat că Aghasi Aivazian a murit. Cartea a devenit, așadar, postumă. [...] Fie, deci, această antologie românească din creația unui scriitor străin un omagiu întârziat adus celui care va rămâne unul dintre cei mai importanți prozatori armeni contemporani.

 • Meșteșugurile armenilor din Transilvania
  30.00

  Meșteșugurile armenilor din Transilvania – catalog expoziție – Inițiatorul expoziției Meșteșugurile armenilor din Transilvania: Mircea Tivadar Expoziție organizată în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj, septembrie 2013

 • Misiunea
 • Moartea voluntara in Japonia
  10.00

  Exclusa din ratiuni religioase sau metafizice din orizontul de valori al civilizatiei occidentale , moartea voluntara isi regaseste intreaga sa demnitate in cultura japoneza. Paradoxul de a o vedea devenind o traditie inscrisa adanc in mentalitatile unui popor dotat cu atata vitalitate se risipeste la o analiza atenta a istoriei acestor mentalitati. In �Moartea voluntara in Japonia�, Maurice Pinguet intreprinde o asemenea analiza.

 • Moliere: monografie
 • Momente de viață
  10.00

  Cu multa sfiala m-am hotarat sa scriu aceasta carte de amintiri, legata de tot ce am auzit si vazut, strecurand cateodata si scene ce nu au legatura cu muzica. Am formulat si pareri asemanatoare, poate, celor ce s-au mai exprimat prin scirs si grai, dar pe care nu pot sa nu cutez a le repeta, ele facand parte din firea mea, de multe ori exploziva. Cer iertare pentru multiplele digresiuni, dar poate ca aceasta spontaneitate insufleteste povestirea.

 • Mozaic Vânătoresc
  10.00

  Subiectele supuse atenției cititorilor n-au fost inventate, întâmplările fiind trăite alături de cei amintiți și pe a căror mărturie pot conta.

 • Nebunul
  10.00

  Scriind în 1879 romanul ”Nebunul”, sub puternica impresie provocată de suferințele îndurate, în anii războiului ruso-turc, de populația armeană din teritoriile răsăritene, aflate sub stăpânire otomană, Raffi a urmărit să prezinte, cu trăsături largi și puternice, de frescă literară, viața țăranilor armeni de pe pământurile străbune cotropite și căzute de veacuri sub stăpâniri străine, munca lor devotată și fără preget, dar lipsită de satisfacția firească de a beneficia de rodul obținut, răpit de aceiași stăpânitori străini, care-i obligă în schimb, în răstimpuri, să se despartă de propria lor țară transformată în câmp de luptă și să-și macine existența în bejenii pe meaguri străine.

 • Note și amintiri din lumea liberă
  10.00

  Pe data de 3 septembrie 1977 am părăsit România emigrând oficial în Canada împreună cu soția și cei doi copii ai mei, Anton și Alice. Am făcut acest pas estrem de greu, important și riscant în viață pentru că, în permanență, mă simțeam sufocat și nedreptățit în țara în care mă născusem și pe care, deși sunt de origine Armean, o consideram și o consider și astăzi Patrie.

 • O intalnire (povestiri)
  10.00

  �... din nefericire, in timpul nostru a fost razboi, oamenii au pierdut notiunile valorilor perene, jumatate din omenire a rasturnat si degenerat valorile spatiului mediteraneean grec si latin, ale civilizatiei moderne a Pamantului, ale democratiei, libertatii si frumusetii, au aparut tot felul de noi profeti si impostori, a inceput teroarea, s-au spart doua lumi uriase si el a ramas aninat undeva intre ele, devenind o victima a acestei rupturi tragice, ca si alte mii de intelectuali si artisti.�